26 Νοεμβρίου 2020
12 °C Athens, GR

Πακιστάν: Γιατροί συλλαμβάνονται επειδή ζητούν εξοπλισμό για να παλέψουν με τον κορονοϊό

Η φωτογραφία της ημέρας από το Associated Press

Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν μόνο τον κορονοϊό να παλέψουν. Η αποστολή τους αυτή, κρίσιμη για την επιβίωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, συχνά βρίσκει εμπόδια τόσο στην έλλειψη υποδομών και του απαραίτητου εξοπλισμού, όσο και στην απροθυμία των κυβερνήσεων των χωρών τους να τους ακούσουν και να τους συνδράμουν έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία που δημοσιεύει το πρακτορείο Associated Press, στην οποία φαίνεται η σύλληψη γιατρών στο Πακιστάν, επειδή διαδήλωσαν ζητώντας από την κυβέρνηση τις κατάλληλες υποδομές και τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού. Στη χώρα έχει επιβληθεί γενικευμένο lockdown όμως αυτό δεν είναι αρκετό για την αναχαίτιση του ιού.

Οι γιατροί το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, ωστόσο η κυβέρνηση δεν δείχνει τη διάθεση να τους ακούσει. Μάλλον, το αντίθετο, όπως προκύπτει και από τη φωτογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Τραγωδία: οι ιθαγενείς τών δασών τής βροχής στον Αμαζόνιο πεθαίνουν από τον κορωνοϊό

Ο δήμαρχος τής Aμαζονίας προειδοποιεί για επερχόμενη γενοκτονία καθώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός,τήν ίδια ώρα πού καί οί επιστήμονες φοβούνται ότι ό Αμαζόνιος θάναι ή νέα δεξαμενή τού νέου ιού. Μετά τήν αποψίλωση, τίς εξορύξεις καί τίς πυρκαγιές οί ιθαγενείς, βρίσκονται αντιμέτωποι μέ έναν επικίνδυνο ιό καί έναν επιπλέον από τούς πολλούς πού τούς μετέδωσε ό […]

Ρουμάνοι, Μολδαβοί και Ουκρανοί σε συνωστισμό. Αυτοί θα σώσουν τη γερμανική παραγωγή

Αν η Γερμανία χρειάζεται εργατικά χέρια για να μαζέψει την αγροτική της παραγωγή, ο συνωστισμός επιτρέπεται! Οι παρακάτω εικόνες είναι των τελευταίων ημερών και προέρχονται από αεροδρόμια της Ρουμανίας. Οι εικονιζόμενοι είναι φτωχοί Ρουμάνοι και Μολδαβοί οι οποίοι μεταβαίνουν κατά χιλιάδες στη Γερμανία, μετά από την απόφαση του γερμανικού κράτους να ανοίξει τα σύνορά του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *