26 Νοεμβρίου 2020
12 °C Athens, GR

Η Θέση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο για την Πρωτοψάλτη, το φορτηγό και τα pride

1.Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δήλωσε ότι στηρίζει την καμπάνια του υπουργείου Υγείας με το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.Η τραγουδίστρια μέσω Instagram έστειλε ένα μήνυμα για τον κορωνοϊό στους followers της κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το τραγούδι της «Είμαστε ακόμα ζωντανοί και πρέπει να παραμείνουμε όλοι ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ».

Το μήνυμα που έστειλε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την καμπάνια
«Μένουμε Σπίτι» έλεγε :
«Ξέρω ότι στο DNA μας υπάρχει το «ανυπότακτο» το «ατίθασο» και η «απειθαρχία» αλλά εδώ δεν παίζουμε με την ζωή μας και την ζωή των άλλων κορώνα γράμματα…»
Λίγε μέρες μετά και ενώ συνολικά το «ηρωικό καθήκον» της γενιάς μας είναι να μείνουμε σπίτι παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα- κάτι που γενικά δεν το αμφισβητούμε- η ίδια τραγουδίστρια μαζί με τους κυβερνώντες κινείται « εντελώς ελεύθερα στον δημόσιο χώρο προσφέροντας όσα θεάματα τραβά η ψυχούλα τους –θεάματα στα οποία συμμετέχουν, όμως, μόνο οι ίδιοι, όσο εμείς παρακολουθούμε από την τηλεόραση και από τα σόσιαλ μύδια υπό την απειλή προστίμου.» όπως σχολιάζει στο Σκρα Πανκ για το ίδιο θέμα ο Χρήστος Τριανταφύλου.
Η κυβέρνηση λοιπόν μοιράζει πρόστιμα σε όσες/όσους δεν τηρούν τα μέτρα που έχει επιβάλει και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιες/ους να κινούνται ελεύθερα μετά βαΐων και κλάδων οργάνων και οργανοπαιχτών στους δρόμους της Αθήνας όπως έκανε με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη που μας παροτρύνει να «μείνουμε σπίτι» .

Θυσιάζεται η Άλκηστις για να μας εμψυχώσει με κίνδυνο να μην την αντέξει το σκοινί; Βάζει σε κίνδυνο την δική της ασφάλεια και των μουσικών της και «κυκλοφορεί κι οπλοφορεί» με το φορτηγό; Θυσιάζεται και «αφού ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει σε εμένα αποφάσισα εγώ να πάω στον κόσμο» όπως λέει έξω από του Μαξίμου στον πρωθυπουργό ; Ο «κόσμος» της Άλκηστις είναι η έρημη πλατεία Συντάγματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Για ποιον λοιπόν έκανε την «ηρωική έξοδο»;
Την ίδια ώρα λοιπόν που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κυκλοφορεί με το φορτηγό της για να μας «εμψυχώσει » και να «πάει στο κόσμο» με εντολή του δημάρχου Αθηναίων και την βλέπουμε απλώς να κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου για να πει ένα γεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γονείς που δεν έχουν να επιδείξουν χαρτιά διαζυγίων γιατί η πολιτεία δεν τους επέτρεψε ποτέ να συνάψουν γάμο και να γίνουν νόμιμοι γονείς των παιδιών τους ρισκάρουν να πληρώσουν πρόστιμο για να καταφέρουν να διατηρήσουν την επικοινωνία και την επαφή με τα παιδιά τους.

Βρες το λάθος.

Ποιος δεν επέτρεψε ποτέ να γίνει καν κουβέντα για την νομιμοποίηση των οικογενειών μας; Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που υποδέχεται με χαμόγελο μπροστά στις κάμερες την τραγουδίστρια.
2. .Σαφέστατα για εμάς το coming out είναι μια εντελώς προσωπική διαδικασία. Ο καθένας, η καθεμία και το καθένα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν με δική τους πρωτοβουλία και κάνουν όσα αντέχουν, θέλουν και μπορούν στα ζητήματα που αφορούν την ορατότητας. Το θέαμα όμως της φιέστα που προσέφερε η Πρωτοψάλτη, που θα μπορούσε να το προσφέρει και από το σαλόνι του σπιτιού της και όχι πάνω στο φορτηγό είναι ένα άλλο εντελώς ζήτημα.

3.Στο επίμαχο ποστ τέθηκε το ζήτημα του εάν ήρθε ποτέ παρά τις προσκλήσεις που της έγιναν να τραγουδήσει στο Pride. Αυτό ήταν που σχολιάσαμε. Φυσικά ο κάθε καλλιτέχνης αποφασίζει με βάση τις δικές απόψεις , τα πιστεύω του και τις πεποιθήσεις που θα προσφέρει αφιλοκερδώς τη δουλειά του και για την ενίσχυση ποιου σκοπού και φυσικά και είναι δικαίωμα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να μην θέλει να ενισχύσει τον σκοπό της ισότητας όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους τον σκοπό δηλαδή που προβάλλουμε και διεκδικούμε στα pride . Αυτό όμως κάτι μας λέει για τον καλλιτέχνη έτσι δεν είναι; Το τι λέει στον καθένα/καθεμία/καθένα μπορεί να είναι διαφορετικό αλλά για μας είναι σαφές το μήνυμα της : «Δεν υποστηρίζω τον σκοπό».

4. Είναι δύσκολο επίσης να μην κάνουμε συνδέσεις και συγκρίσεις και να μην μας έρθει στο μυαλό μια άλλη τραγουδίστρια, η Lady Gaga που από το Europride της Ρώμης το Ιούνιο του 2011 και μετά συμμετέχει αφιλοκερδώς σε πολλές εκδηλώσεις υπερηφάνειας στηρίζοντας τον σκοπό της ισότητας όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους . Τι έκανε για τον κορωνοϊό και πως το έκανε η Lady Gaga; Οργάνωσε μια παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία. Κρίμα που δεν σκέφτηκε να ανέβει πάνω σε ένα φορτηγό και να γυρίζει γύρω από τον Λευκό Οίκο και να πει και κανένα αστειάκι με τον Τραμπ κάτω από το βλέμμα των φωτορεπόρτερ αλλά αυτά είναι παγκοσμίως μόνο δικές μας πρωτοτυπίες. Σκέφτηκε μόνο να εμψυχώσει τον κόσμο και είπε πως εκτός του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της, η εκδήλωση είναι μια «κραυγή για να ενωθούμε» γύρω από το ιατρικό προσωπικό και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται στον κόσμο.

Θα πουν κάποιοι/ες/α ότι είναι άδικο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις . Εντάξει δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ασύγκριτα μεγέθη αυτό είναι σωστό.Άλλο η Lady Gaga και άλλο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Στο δια ταύτα λοιπόν : το μέλος της οργάνωσης που ανάρτησε το πόστ και διαχειρίζεται με άλλους εθελοντές την σελίδα μας άλλαξε το σχολιασμό του μέχρι να το συζητήσουμε συλλογικά.

Αυτή λοιπόν είναι η θέση μας για το γεγονός και αν στεναχωρούμε κάποιους λυπόμαστε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε «εκπτώσεις» σε όσα πιστεύουμε για να σας κρατάμε όλους ευχαριστημένους.

Σχετικά Άρθρα

Στέλλα Μπελιά: Η ετερότητα θα έπρεπε να αποτελεί πλούτο για την κοινωνία

Η Στέλλα Μπελιά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Νηπιαγωγός, ακτιβίστρια, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος που έχει μάθει να μάχεται. Ο λόγος της είναι πύρινος, ξεκάθαρος. Δεν διστάζει να μιλήσει για το πρόσφατο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, το έλλειμμα της ελληνικής κουλτούρας όσο αφορά το –αυτονόητο- δικαίωμα στον σεξουαλικό προσανατολισμό και […]

ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και κορονοϊός : Οδηγός επιβίωσης από το orlandolgbt.gr

Διανύουμε όλες, όλοι και όλα μας μια περίοδο αυξημένου άγχους και αισθήματος απειλής, που δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα διαρκέσει. Το τελευταίο μέτρο που επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας και η έξοδος από το σπίτι, μόνο μετά από υπεύθυνη δήλωση του λόγου μετακίνησης. Όλες τις τελευταίες μέρες λοιπόν, μένουμε σπίτι. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *